Doeboeken ook wel educatieboeken genoemd, zijn naast super leuk en leerzaam ook makkelijk overal mee naar toe te nemen. Op deze manier heb je altijd iets in je tas om je kind te vermaken op momenten dat het nodig is. Bijvoorbeeld in de auto, bij opa en oma, in het vliegtuig, op de camping of gewoon thuis natuurlijk. Een kinder doeboek is ideaal om in spelvorm vaardigheden en creativiteit te ontwikkelen. Wat ik fijn vind aan de doeboeken is dat er geen elektronische hulpmiddelen zoals een tablet of tv nodig zijn.

De leukste educatieboeken voor peuters

Mijn eerste doeboek

Mijn eerste doeboek is een boek dat is opgebouwd uit 11 thema’s. Bij ieder thema zitten 11 kaartjes die bij het thema horen en je kindje leuke en uitdagende opdrachten geeft. Zo zijn er aanwijs, zoek en vergelijk opdrachten. De thema’s in het boek komen de kinderen in het dagelijks leven ook tegen, zo leren ze op een speelse manier. Dit boek is geschikt voor kindjes van 1-3 jaar.

Dikkie Dik doeboek

Het Dikkie Dik doeboek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het boek is overzichtelijk opgesplitst in 2 delen, het deel aan de linker kaft is het doeboek, het deel aan de rechter kaft is het knipblok/ knutselboek. Het doeboek is gericht op kleuren, puzzels oplossen en tekenen. In het knutselboek kan volop geknipt worden, het leuke is dat een aantal van deze knipsels in het doeboek kunt plakken.

Leuke oefenspelletjes

Dit boekje is onderdeel van de serie: Zo leuk is oefenen!. Deze serie bestaat in totaal uit 8 boekjes en bevat boekjes voor kinderen vanaf 3-4 jaar, er is een opbouw in moeilijkheidsgraad tot en met groep 4 (7 jaar). In dit eerste boekje wordt je kind voorbereid op groep 1, het boekje staat vol tekeningen en leuke opdrachten om je kindje te stimuleren, leren de juiste associaties te maken en logisch na te leren denken.

Mijn schuifboekje – Mijn lichaam

Leren over het menselijk lichaam door middel van dit handige boekje. Het boekje is gemaakt van stevig karton met afgeronde hoeken. Er zijn verschillende schuif en draai elementen in het boek opgenomen, waardoor het echt een interactief boek is voor kinderen vanaf 2 jaar.