Welk kind is er niet gek op boerderij dieren? Mijn kinderen zijn echte buiten kinderen en helemaal gek van dieren, zelf hebben we een hondje, een paard en een pony. Dus ik dacht waarom maak ik geen printable om het leren over dieren en de begin letter van het dier een stukje leuker te maken.

Mijn dochter van 3 jaar zit momenteel in de “waarom” fase ze wil het liefst alles weten, ze vraagt dan ook honderd uit. Naast het inkleuren van de rondjes kun je samen met je kind liedjes bedenken die over de boerderij gaan. Misschien weet je kindje zelfs ook over het dier dat aan bod is al een liedje te noemen. Ik vind het ook mooi om te zien hoeveel zo’n kleintje eigenlijk al kan vertellen over de boerderij en de dieren die daar wonen.Benodigdheden

Heeft je zoon of dochter geen zin om de rondjes in te kleuren? Ter afwisseling kun je bijvoorbeeld stiften, ronde stickers of gekleurde blokjes gebruiken. Zelf maken wij gebruik van deze bingo stiften, hiermee wordt de hand oog coördinatie geoefend.

Download de printable hier!

In totaal bestaat deze printable uit 4 A4 formaat afbeeldingen. Een boerderij, paard, koe en een varken. Print ze uit en je kind kan direct beginnen de rondjes in te kleuren. Hierna kun je samen met je kind de letter benoemen en vragen naar het geluid van het dier en samen een liedje zingen over de boerderij.

Veel speel en leer plezier gewenst!