Waarom Duplo in bad zo leuk is

Soms vraag ik mezelf echt af waarom het zo lang geduurd heeft voordat ik gedacht heb aan een activiteit met Duplo in bad. Het is zo super simpel, en het kost nauwelijks tijd om klaar te zetten. Je trekt de bak met Duplo open en klaar. Duplo in bad is gewoon super leuk!

Er zijn van die avonden dat je de kids toch even snel in bad of onder de douche wilt zetten, terwijl ze eigenlijk te moe zijn. Het gehalte aan medewerking is dan vaak ver te zoeken, in ieder geval dat is mijn ervaring. Door het gebruik van Duplo in de douche cel of in bad gaat het allemaal net iets makkelijker en blijft het gezellig. Win- win dus als je het mij vraagt.

Veel kinderen zijn gek op water, het is lekker warm en ontspant de spieren, daarnaast kan het een gevoel van vrijheid geven. In het najaar en in de winter hebben wij daarom ook wel eens midden op de dag een bad- speelsessie. Gewoon even lekker spelen en relaxen. Naast Duplo zijn er verschillende activiteiten die je in het bad of in de douche cel kunt doen.

Het klaarzetten van een Duplo bad is echt zo gepiept!

Spelen in bad met Duplo kan je helpen je humeurige peuter toch fris en fruitig aan de dag te laten beginnen of naar bed te laten gaan. Ik heb zelf een plastic bak waarin ik Duplo bewaar voor in bad, dit houd ik wel gescheiden van de rest van de Duplo.

Gooi de bak met Duplo in het bad en zie wat er gebeurd. Mijn kinderen gaan direct aan de slag met auto’s, pony’s en het bouwen van huisjes. Vaak krijg ik ze met moeite uit bad, zo leuk vinden ze het. Misschien dus niet een heel handig idee als je op tijd ergens moet zijn.

Materialen:

  • Lego Duplo
  • Badkuip of opzetbad
  • Je dreumes/ peuter/ kleuter

Nog een pluspuntje van spelen in bad is dat ik eindelijk de tijd heb om de badkamer eens grondig onder handen te nemen. De kids zijn druk aan het spelen en je zult toch een oogje in het zeil moeten houden.

Het leuke aan deze Duplo activiteit vind ik dat kinderen van verschillende leeftijden er net zo veel plezier aan beleven. Zo kan zowel mijn dochter van 3 als mijn zoon van 20 maanden er intens van genieten. Het zijn beiden echte waterratjes en zijn gek op spelen met of in het water.

Dus de volgende keer dat het humeur van je dreumes/ peuter te wensen overlaat, probeer eens een Duplo bad, ik weet bijna zeker dat jou kind het ook super leuk vindt.