De meest geweldige bad speeltjes voor kinderen

Wil je bad tijd nog leuker maken? Probeer het eens met bad speelgoed.

Een peuter in bad doen kan óf helemaal geweldig zijn of een waar krijsfestijn worden is mijn ervaring. Mijn dreumes en peuter hebben niet altijd een meewerkende houding tijdens bad tijd. Ik houd het liever gezellig in de badkamer en heb daarvoor een aantal leuke badspeeltjes aangeschaft. Door de afleiding van het speelgoed is het douchen/ badderen een stuk leuker en ondertussen kan je ze lekker inzepen en haren wassen.

Heb jij badspeeltjes op je verlanglijstje staan?

Badspeeltjes zijn niet de enige hulpmiddelen die je kunt gebruiken om het in bad gaan super leuk te maken. Er zijn ook talloze bad tijd activiteiten die je kunt doen. Hierdoor wordt het in bad gaan een waar feestje!

De taak van speeltjes in het bad of in de douche zijn het stimuleren van creativiteit, rollenspel en voor ons als ouders/ verzorgers een moment om je peuter te kunnen wassen zonder frustratie of peuter woede aanval. Door het gebruik van badspeeltjes is het douchen of in bad gaan bij ons 9 van de 10 keer geen probleem.

Mijn 10 favoriete badspeeltjes voor peuters

Scheren net als papa, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Als papa of misschien wel opa gaat scheren kan zoonlief vanaf nu ook mee met zijn eigen scheerset.

De drijvende octopus van Nuby is een ware hit voor kinderen vanaf 1,5 jaar, maar ook mijn dochter van 3 speelt er nog graag mee. Gooi de ringen om de tentakels van de octopus. En bekijk de verschillende ringen die allemaal een zeedier voorstellen.

Dikke dik badboekje en 2 spuitspeeltjes waarin geknepen kan worden waardoor het water er uit spuit.

Tomy Octopals badspeelgoed zijn vrolijke kleurrijke badspeeltjes in verschillende afmetingen. Super leuk voor rollenspelletjes en het ontwikkelen van de fantasie.

Badspeeltjes letters en cijfers is één van de meest gebruikte speelgoed bij ons. We gebruiken het bijvoorbeeld in de douche om tegen de douchecel te plakken. Maar ook de cijfers worden gebruikt bij het herkennen van de nummers.

8 handzame en kleurrijke foam speeltjes van Bumba. Perfect voor de allerkleinste kinderhandjes.

Visnet met 4 badspeeltjes. Dit visnet wordt door mijn kinderen gebruikt in combinatie met verschillend speelgoed. Eigenlijk alles wat er maar in past, en soms wordt er een poging gedaan om elkaar te vangen 😉

Deze set om het badwater te kleuren bevat blauwe, groene en roze tabletten. Simpelweg een tablet in het water leggen en kijk hoe het water verkleurd.

Tip: knip of snijd een tablet doormidden. Dan doe je 2x zo lang met de set en het is voldoende om het badwater goed te laten kleuren.

Visjes vangen in een bad vol schuim! Dat kan met deze hengel met foam speeltjes.