Kleurplaten, wie kent ze niet? Kleuren is van alle tijden en voor alle leeftijden. Kleurplaten zijn niet alleen voor kinderen. Dat maakt het juist zo leuk! Samen met je zoon of dochter kleuren. Of misschien wel met je kleinkind(eren)? Bij ons wordt er bijna iedere dag wel getekend of gekleurd. De kleurboeken zijn dus binnen no time vol, daarom ben ik begonnen met het maken van kleurplaten. Een aantal daarvan kun je via deze website downloaden via het tabblad kleurplaten.

Welke potloden voor kleine kinderen?

Toen wij ons kleur en teken avontuur begonnen, zijn wij gestart met korte potloden. Dat leek mij handiger dan de normale lange potloden. Doordat het potlood korter is is het inderdaad wel makkelijker, maar ik vond dat het nog vrij lastig is om echt te kleuren. Er is toch aardig wat druk nodig op het papier om resultaat te zien en dus om er plezier in te houden.

Sinds kort hebben wij deze kleurpotloden van Bruynzeel. Ze hebben een zachte punt waardoor de kleur van het potlood een stuk makkelijker op het papier komt. Ook zijn de potloden breder waardoor de kleurpotloden makkelijker vast te houden zijn voor kleine kinderen. Op de verpakking staat dat de potloden vanaf 3 jaar zijn, maar mijn zoontje van 20 maanden kan er mee kleuren. Natuurlijk wel onder toezicht, zodat er niks in zijn mondje gaat.

Potloden voor kinderen vanaf 4 jaar

Mijn dochter is nog geen 3,5 maar wil graag haar naam leren schrijven. Ze is natuurlijk nog vrij jong daarvoor en ze houdt haar potlood nog niet helemaal goed vast. Omdat ik op zoek was naar uitbreiding van de kleuren, kwam ik per toeval deze driekantige kleurpotloden tegen. Ik vind ze ideaal voor het aanleren van de juiste schrijfhouding. Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger een stukje rubber in driehoek vorm kreeg op school, die dan om een pen of potlood geschoven kon worden.

Leuke kleurplaten

Op de pagina kleurplaten vind je een aantal kleurplaten voor kinderen, deze pagina zal regelmatig worden aangevuld. Maar het begin is er! Veel kleurplezier gewenst.