Kleurplaten

Kleurplaten zijn leuk voor jong en oud!

Kleurplaten zijn niet alleen een leuk tijd verdrijf, maar ze dragen ook bij aan de creatieve ontwikkeling en de motorische vaardigheden. Daarnaast hangt er ook geen leeftijd aan het inkleuren van een kleurplaat. Kindjes die net leren kleuren zullen er hoogstwaarschijnlijk een waar krasfestijn van kleuren van maken. Maar oefening baart kunst. Als je kindje ouder wordt zul je zien dat de controle over de bewegingen in de hand/ arm en hand oog coördinatie toeneemt. Hierdoor zal er ook steeds beter binnen de lijntjes gekleurd worden, en zullen de afzonderlijke vlakken een ander kleurtje gaan krijgen.

Dieren kleurplaten

Waarschijnlijk val ik in herhaling maar bij ons in huis zijn dieren favoriet. Daarom ben ik begonnen met het maken van kleurplaten in het thema dieren. Omdat ik ze graag wil delen heb ik ze hieronder toegevoegd. De lijst kleurplaten zal regelmatig worden uitgebreid. Het is vast een beginnetje!

Eenhoorn kleurplaat

Zingende papegaai kleurplaat

Boerderijdieren letter stip kleurplaat

Piraat papepaai kleurplaat

Algemene kleurplaten

Omdat ik onderstaande kleurplaten niet in een bepaald thema vind passen, heb ik ze ingedeeld onder het kopje “algemeen”.

Happyness kleurplaat

Prins prinses u0026amp; dieren